Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι

Διαχείριση Ποιότητας

Στοχεύουμε στο να γινόμαστε πάντα καλύτεροι. Στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή οργανωτική και λειτουργική δομή της εταιρείας, έτσι ώστε να μπορούμε συνεχώς να αυξάνουμε την ικανοποίηση των πελατών μας και να διατηρήσουμε τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης που έχει ο καταναλωτής με τα προϊόντα μας και οι συνεργάτες franchisee με τα καταστήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβάλλοντος σύμφωνα με τα διεθνή Πρότυπα: ISO9001:2015, ISO 22000:2005, ISO 14001:2015 πιστοποιημένο από διεθνώς αναγνωρισμένο και διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TUV HELLAS.

Η εταιρεία, στα πλαίσια του Ενιαίου Διαχειριστικού Συστήματος, διασφαλίζει ότι σε κάθε κατάστημα ΓΡΗΓΟΡΗΣ τηρούνται πρακτικές που διασφαλίζουν την συμμόρφωσή τους με την Νομοθεσία και με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τη πρότυπη λειτουργία του καταστήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγονται έλεγχοι και επιθεωρήσεις στα καταστήματα με καθορισμένη συχνότητα από κατάλληλα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό για την επιβεβαίωση της εφαρμογής του συστήματος HACCP και των προδιαγραφών της εταιρείας, διασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ποιότητας, ασφάλειας, υγιεινής και εξυπηρέτησης.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην οικογένεια του Γρηγόρη, δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια προϊόντος, προκειμένου να είμαστε πιστοί στην υπόσχεση που έχουμε δώσει σε όλους εσάς: να σας προσφέρουμε πάντα την καλύτερη ποιότητα. Έτσι, έχουμε σχεδιάσει και οργανώσει το ενιαίο Διαχειριστικό Σύστημα που εφαρμόζουμε έχοντας ως βάση δύο άξονες: την ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τα ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των προϊόντων μας. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να παρέχουμε σε όλους τους φίλους καταναλωτές, υψηλής ποιότητας προϊόντα και να διατηρούμε σταθερές τις προδιαγραφές στις υπηρεσίες μας.
 
Οι βασικές παράμετροι της ποιότητας των προϊόντων είναι τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και η διαθρεπτική αξία. Ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων, επιστημονικών στελεχών, με σημαντική τεχνογνωσία σε Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων έχουν αναπτύξει ένα ευρύ Προληπτικό Σύστημα Ελέγχου των προϊόντων εξασφαλίζοντας την διάθεση σταθερού προϊόντος, την διατήρηση εταιρικής ταυτότητας στα προϊόντα και την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, ασφάλειας και σωστής διαχείρισης κατά την προμήθεια, την παραλαβή, την αποθήκευση, την παρασκευή και διάθεση των προϊόντων.
 
ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) Νο 852/2004 (άρθρο 5), οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων θεσπίζουν, εφαρμόζουν και διατηρούν πάγια διαδικασία ή διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP. Όλα τα καταστήματα οφείλουν να τηρούν τις αρχές του HACCP.

Για το λόγο αυτό:
  • Η ΓΡΗΓΟΡΗΣ έχει αναπτύξει, εφαρμόζει και διατηρεί πάγιες διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP για την διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων
  • Στο Εγχειρίδιο του ΓΡΗΓΟΡΗ περιγράφονται αναλυτικά οι βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθούν οι εργαζόμενοι στα σημεία πώλησης και όλες οι διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί έχει σκοπό την κατάρτιση του συνόλου του προσωπικού της εταιρείας, που χειρίζονται τρόφιμα σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας τροφίμων.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα διατιθέμενα τρόφιμα συνεργαζόμαστε με αξιόπιστους προμηθευτές.
 
Επίσης, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό διαχειρίζεται τα τρόφιμα και επιβλέπει την τήρηση κανόνων Σωστής Αποθηκευτικής πρακτικής και διατήρησης τροφίμων, την τήρηση κανόνων Υγιεινής από το προσωπικό, τον σωστό χειρισμό και την επεξεργασία των προϊόντων, την σωστή ανακύκλωση προϊόντων, την εφαρμογή πλάνου καθαρισμού & απολύμανσης, την τήρηση αλυσίδας ψύξης, την εφαρμογή πλάνου μυοκτονίας και απεντόμωσης, τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων & ακαταλλήλων και, τέλος, παρακολουθεί και τηρεί τα σχετικά αρχεία τεκμηρίωσης.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 
Προκειμένου να διασφαλίσουμε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στα προϊόντα, προβλέπεται τυποποίηση προϊόντος σε συνεργασία με τον προμηθευτή,  δημιουργία αναλυτικών Οδηγιών Διαχείρισης, καθορισμός διάρκειας ζωής (με κριτήρια ασφάλειας και οργανοληπτικά), εκπαίδευση συμβούλων και καταστημάτων στο δίκτυο, έκτακτα εκπαιδευτικά προγράμματα στο εκπαιδευτικό κέντρο και, τέλος, έλεγχος εφαρμογής διαδικασιών στα καταστήματα (από Δ/νση Λειτουργίας, Ολική Ποιότητα & R&D)
 
Στα πλαίσια αυτά, πλήθος ελέγχων διεξάγονται καθημερινά, οι οποίοι προκύπτουν από καθορισμένο πλάνο δειγματοληψίας, όπου προβλέπεται:
  • Έγκριση προϊόντων και έλεγχος συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία κατά την ανάπτυξη νέων προϊόντων – Γευστικές δοκιμές
  • Εργαστηριακές αναλύσεις (Μικροβιολογικοί, διαθρεπτικοί και χημικοί έλεγχοι) σε εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο.
  • Επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις προμηθευτών
  • Έλεγχος σε  κατεψυγμένα & νωπά προϊόντα, ξηρό φορτίο και υλικά συσκευασίας. Έλεγχοι ψησιμάτων σε προϊόντα τυροπιτιέρας και αρτοσκευάσματα
  • Έλεγχος συγκεκριμένων παραμέτρων ανά κατηγορία προϊόντων
  • Επιβεβαίωση τήρησης συμφωνημένων ποιοτικών προδιαγραφών (οργανοληπτική συμπεριφορά, βάρη και διαστάσεις)
  • Έλεγχοι προϊόντων πριν τη διακίνηση στο δίκτυο, με σκοπό τη διασφάλιση προώθησης προϊόντων με αποδεκτά ποιοτικά χαρακτηριστικά
  • Επιθεωρήσεις στα καταστήματα του δικτύου
  • Εντοπισμοί τυχόν αστοχιών και λήψη απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί