Στο www.gregorys.gr χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στην ιστοσελίδα μας! Δείτε την πολιτική cookies εδώ.

Οι τιμές είναι ενδεικτικές της ευρύτερης γεωγραφικής σας ζώνης, παρακαλούμε συνδεθείτε για να σας εξυπηρετήσουμε!

Κατάλαβα

Ιστορία

1972-2022: 50 χρόνια Γρηγόρης

Ο Γρηγόρης γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας! Μέσα σε αυτό το διάστημα αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και έγινε ο  Γρηγόρης του σήμερα, που βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και είναι μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Ο Γρηγόρης του σήμερα είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που έγραψαν και γράφουν την ιστορία του, οι στιγμές και τα γεγονότα που τον έκαναν δυνατότερο και του έδωσαν τη γνώση, τα εφόδια και την εξειδίκευση για να γράψει με χαμόγελο και μεράκι τις επόμενες σελίδες της ιστορίας του.

1η Δεκαετία: 1972-1981


Ήταν το 1972, όταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Ανοίγει, λοιπόν, ένα κατάστημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο οποίο δίνει το όνομά του και σχεδιάζει μόνος του το πρώτο λογότυπο της εταιρίας. Πρόκειται για ένα γεγονός πολύ πρωτοποριακό για την εποχή, που είναι ενδεικτικό της επιχειρηματικότητάς του. Συνδυάζει το Γρηγόρης με το ανθρωπάκι από το πράσινο φανάρι και δημιουργεί ένα Γρηγόρη σε κίνηση, έχοντας ήδη στο μυαλό του το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Όλα τα έχει σκεφτεί ο Γρηγόρης. Το μόνο που δεν γνωρίζει είναι ότι το κατάστημα αυτό θα γράψει ιστορία, θα συνδεθεί με τις πιο γευστικές παραδοσιακές πίτες και θα γίνει η αγαπημένη σταθερή αξία των επόμενων γενεών. Γιατί οι πίτες που παρασκευάζει, έχουν τα «μυστικά» της γενέτειράς του της Κεφαλλονιάς, και της Πόλης, τόπο καταγωγής της γυναίκας του, της Σόνιας.

Τα προϊόντα που πουλάει είναι Μπουγάτσα σε 4 διαφορετικές γεύσεις , Τυρόπιτα, Λουκανικόπιτα, Ζαμπονοτυρόπιτα, Λουκουμάδες και Παγωτό μόνο από πρόβειο γάλα. Όλα παρασκευασμένα με μεράκι και  εκλεκτές πρώτες ύλες, διαλεγμένες από όλη την Ελλάδα! Φέτα από την Κεφαλλονιά,  ελαιόλαδο από την Καλαμάτα και αυγά από τα Μέγαρα. Τα προϊόντα του Γρηγόρη κυριολεκτικά ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, τα νέα για το κατάστημα με τις λαχταριστές παραδοσιακές πίτες διαδίδονται από στόμα σε στόμα και στο κατάστημα  σχηματίζονται μεγάλες ουρές. Οι πίτες γίνονται ανάρπαστες με το που θα βγουν από το φούρνο και  οι πελάτες τηλεφωνούν για να προπαραγγείλουν. Ο Γρηγόρης με τη Σόνια αντιμετωπίζουν ένα ευχάριστο πρόβλημα, καθώς διαπιστώνουν ότι ένα κατάστημα δεν είναι αρκετό για να ικανοποιήσει όλη αυτή τη ζήτηση. Ανοίγουν, λοιπόν, άλλα δύο καταστήματα και έτσι στο τέλος της πρώτης δεκαετίας, ο Γρηγόρης διαθέτει 3 καταστήματα στα νότια προάστια της Αττικής.

2η Δεκαετία: 1982-1991


Η δεύτερη γενιά, ο Βλάσσης & Άρτεμις, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση της εταιρίας, όπου μαζί με τη Σόνια και το Γρηγόρη, οραματίζονται  να κάνουν το Γρηγόρη μεγάλο και γνωστό παντού. Ο Γρηγόρης είναι το πάθος τους, αφού έχουν ζήσει όλη τους την παιδική ηλικία μέσα στο κατάστημα. Δουλεύουν   σκληρά, στελεχώνουν την εταιρία, παρατηρούν &  αναζητούν συνεχώς τι θα ήθελε ο καταναλωτής. Και το βρίσκουν! Το 1991 ο Βλάσσης είναι ο πρώτος που διαπιστώνει ότι ο Έλληνας θα ήθελε πολύ να απολαμβάνει τον καφέ του on the go, γιατί δεν έχει πάντα χρόνο να καθίσει στην καφετέρια. Αγοράζει επαγγελματικές μηχανές για την παρασκευή espresso based καφέ και λανσάρει την υπηρεσία take away, πουλώντας cappuccino, cappuccino freddo & freddo.

Οι πρωτοποριακές ιδέες συνεχίζονται, γιατί ο Βλάσσης, όντας ταυτόχρονα και φοιτητής, διαπιστώνει ότι οι νεαρές ηλικίες αγαπούν τα σάντουιτς. Αποφασίζει, λοιπόν να διευρύνει την προϊοντική γκάμα, εντάσσοντας τα σάντουιτς στις επιλογές των πελατών του. Μοναδικά για την εποχή προϊόντα, όπως το μπαγκετάκι με παπαρουνόσπορο, τόνο, μαγιονέζα και μαρούλι, γνωρίζουν μία πρωτοφανή επιτυχία και αποδοχή και δίνουν την ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Γρηγόρης προσελκύει μεγαλύτερο κοινό, η ζήτηση για τα προϊόντα αυξάνεται, με αποτέλεσμα στο τέλος της δεκαετίας να διαθέτει 5 καταστήματα στην Αττική.

3η Δεκαετία: 1992-2001


Ο Βλάσσης κι η Άρτεμις συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους να εξελίξουν τον Γρηγόρη. Αντιλαμβάνονται, εγκαίρως, ότι για να πετύχουν το στόχο τους θα πρέπει να αλλάξουν μοντέλο ανάπτυξης. Έτσι το 1994 ο Γρηγόρης στρέφεται στο franchise και τα πρώτα καταστήματα Γρηγόρης franchise κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται για μία στρατηγική απόφαση, πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη έτσι ώστε ο Γρηγόρης, σαν «μητρική» εταιρία, να υποστηρίζει και εκπαιδεύει τους συνεργάτες franchisee του, αυτοί με τη σειρά τους να αναπτύσσουν το προσωπικό του καταστήματος, με στόχο οι πελάτες να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο. Με το νέο μοντέλο, ο Γρηγόρης διαμορφώνει μαζί με τους συνεργάτες franchisee μία εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία που εισπράττει ο καταναλωτής σε όλα τα καταστήματα.

Το 2000, μία σημαδιακή χρονιά καθώς αλλάζει η χιλιετία, ο Γρηγόρης αποκτάει νέα υπογραφή. Αυτή τη φορά, το λογότυπό του συνοδεύεται από μία καινούργια λέξη, που δεν υπάρχει καν στο λεξικό. Η λέξη μικρογεύματα, που περιγράφει ακριβώς αυτό στο οποίο έχει εξελιχθεί το brand, έγινε μεγάλη επιτυχία και συνδέθηκε άρρηκτα με το Γρηγόρη.

To 2001, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία, ο Γρηγόρης ανοίγει κατάστημα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και έτσι γίνεται η μοναδική ελληνική εταιρία στο χώρο της εστίασης που αποκτάει παρουσία στο νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Αττικής.

Στο τέλος της δεκαετίας ο Γρηγόρης, διαθέτει 90 καταστήματα και βιώνει μία μεγάλη εξάπλωση και αναγνωρισιμότητα.

4η Δεκαετία: 2002-2011


Πρόκειται για μία δεκαετία που φέρνει μεγάλες προκλήσεις και ανατροπές. Ξεκινάει αισιόδοξα με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τελειώνει με μία μεγάλης διάρκειας χρηματοοικονομική κρίση.

Ανατροπές, όμως, βιώνει και ο Γρηγόρης, που στις αρχές του 2002 έχει φτάσει τα 100 καταστήματα και συνεχίζει να εξαπλώνεται και σε άλλα concepts που έχουν σχέση με την εστίαση, μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η ενασχόληση και με άλλες δραστηριότητες αυξάνει το δανεισμό της εταιρίας και δημιουργεί οικονομικά προβλήματα. Η οικογένεια Γεωργάτου, αντιλαμβάνεται εγκαίρως τα νέα δεδομένα και βρίσκει τη λύση, παίρνοντας δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Αλλάζει το μοντέλο διοίκησης, δημιουργεί διαδικασίες & εφαρμόζει ένα αυστηρό πλάνο ανάκαμψης. Η προσπάθεια αξίζει τον κόπο, γιατί ο Γρηγόρης όχι μόνο ξεπερνάει γρήγορα την κρίση, αλλά μπαίνει ξανά σε ανοδική τροχιά πετυχαίνοντας μία υγιή ανάπτυξη. Έτσι το 2005, κάνει την είσοδό του και στην Κύπρο, ενώ στο τέλος της δεκαετίας τα καταστήματα Γρηγόρης είναι πλέον 250.

5η Δεκαετία: 2012-2021


Ο Γρηγόρης έχει γερές βάσεις και τα δύσκολα χρόνια της κρίσης τον βρίσκουν δυνατό και επικεντρωμένο στις ανάγκες του καταναλωτή. Το 2012 κάνει μία πολύ ανατρεπτική κίνηση και «κατεβάζει» την τιμή του καφέ από 2,30€ σε 1,30€! Πρόκειται για μία ενέργεια που έχει σαν στόχο να δείξει στους πελάτες του ότι είναι δίπλα τους με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, έτσι ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον καφέ τους καθημερινά.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να σταθεί δίπλα και στην Ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από τα συνεχή μνημόνια, ο Γρηγόρης αναλαμβάνει δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Συνεργάζεται με τη ΜΚΟ «Μπορούμε» προσφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού για κοινωφελείς σκοπούς. Επιπλέον, το 2015 δημιουργεί το πρόγραμμα «Δεκατιανό στα σχολεία», μέσω του οποίου παρέχει το σχολικό γεύμα σε χιλιάδες μαθητές σχολείων της Αττικής.

Ταυτόχρονα, εξαπλώνεται και στο εξωτερικό με γρήγορους ρυθμούς. Κάνει την είσοδό του σε νέες αγορές, όπως η Γερμανία και η Ρουμανία και εδραιώνει τη θέση του με περισσότερα καταστήματα στην Κύπρο. Σε όποια χώρα και αν πάει ο Γρηγόρης, οι καταναλωτές τον υποδέχονται με ενθουσιασμό.

Ο Γρηγόρης πλέον έχει εξελιχθεί τόσο, που δεν συμβολίζει μόνο τον καφέ και την τυρόπιτα αλλά την πληρότητα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο. Γι’ αυτό, το 2016 αποφασίζει να αλλάξει λογότυπο και εταιρική ταυτότητα. Η νέα του υπογραφή είναι φρέσκια, αγνή, χειροποίητη, προσιτή, ανθρώπινη και απλή. Είναι μία υπογραφή με προσωπικότητα. Ακριβώς όπως ο Γρηγόρης.

Όμως, οι «ανησυχίες» του Γρηγόρη δε σταματούν εδώ. Βλέποντας την εξέλιξη και τη δύναμη της τεχνολογίας, ξεκινάει από νωρίς να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρίας. Λανσάρει μία εφαρμογή app & web για να εξυπηρετεί παραγγελίες online, μέσω delivery και δημιουργεί μία πρωτοποριακή μέθοδο e-learning για να εκπαιδεύει το προσωπικό των καταστημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Θέλοντας να υποδεχθεί το μέλλον, ο Γρηγόρης το 2021 λανσάρει μία νέα εντυπωσιακή εικόνα στα καταστήματά του και σηματοδοτεί τo πέρασμα στη νέα εποχή. Με καθαρές γραμμές, φωτεινά χρώματα & εμπνευσμένα μηνύματα, το νέο κατάστημα Γρηγόρης διατηρεί ατόφιες τις αξίες του, όπως το Πάθος, τη Δημιουργικότητα, την Ποιότητα, την Υπευθυνότητα, το Χαμόγελο και απογειώνει την εμπειρία των καταναλωτών.

Στο κατώφλι των 50 χρόνων λειτουργίας του, ο Γρηγόρης διαθέτει πάνω από 370 καταστήματα στην Ελλάδα και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 250.000 πελάτες.

2022: Το μέλλον του Γρηγόρη έχει τη δική του ιστορία!


Σήμερα στα καταστήματα Γρηγόρης οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν αυτό που ψάχνουν… για να φτιάξουν τη μέρα τους. Καφέ, ροφήματα, χυμούς, πίτες, σαλάτες, γλυκίσματα, vegan & wellbeing επιλογές. Όλα φρεσκοφτιαγμένα και φρεσκοψημένα με πολλή αγάπη και μεράκι και σερβιρισμένα με ένα χαμόγελο από καρδιάς.

Αυτό ακριβώς είναι και το όραμα του Γρηγόρη για το μέλλον. Να συνεχίσει με τις ίδιες αξίες και τον ίδιο προσανατολισμό. Με τον ίδιο σεβασμό στον εργαζόμενο, στο συνεργάτη, στον καταναλωτή και στην κοινωνία. Με το ίδιο πάθος, μεράκι και αφοσίωση, προσφέροντας στους καταναλωτές τα καλύτερα προϊόντα και την πιο ζεστή φιλοξενία.