
Το Βlog του Γρηγόρη
Από τη Βραζιλία στο ποτήρι σας: Το ταξίδι του Espresso Blend Brazil 100% Arabica
05/09/2025
Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, η Βραζιλία ζει στον ρυθμό της συγκομιδής. Είναι η ξηρή εποχή του χρόνου, όπου ο ήλιος βοηθά τους καρπούς του καφέ να στεγνώνουν φυσικά, κρατώντας αναλλοίωτα τα αρώματα και τη γεύση του.
Στις φάρμες των συνεργατών μας, η διαδικασία θυμίζει τελετουργία. Οι καλλιεργητές επιστρέφουν πολλές φορές στα δέντρα, για να διαλέξουν κάθε φορά μόνο τους ώριμους καρπούς. Έτσι, το αποτέλεσμα της συγκομιδής στη Βραζιλία είναι καφές με φυσική γλυκύτητα, έντονο άρωμα και μοναδική ισορροπία.
Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, ο Coffee Expert μας, Τάσος Κοδέλλας, βρίσκεται στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής της Βραζιλίας, δοκιμάζει δεκάδες δείγματα, αναζητά τις καλύτερες παρτίδες από διαφορετικά terroirs και συνθέτει το blend της χρονιάς.
Φέτος, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, o Τάσος επέστρεψε στην Ελλάδα με τις νέες επιλογές του. Οι κόκκοι που ξεχώρισε φτάνουν πλέον σταδιακά στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να παραμένουν πάντα φρέσκοι και να χαρίζουν την ίδια σταθερή, απολαυστική εμπειρία σε κάθε ποτήρι καφέ.
Γιατί ο καφές που απολαμβάνετε κάθε μέρα στον Γρηγόρη είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας, αφοσίωσης και αγάπης για τον καφέ.
Η εντοπιότητα είναι σεβασμός στην ελληνική παράδοση, στο φαγητό, στις γεύσεις που γεννήθηκαν στον τόπο μας και που αξίζουν να μένουν ζωντανές...