Στο gregorys.gr χρησιμοποιούμε cookies & άλλες τεχνολογίες καταγραφής για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας και για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Πατήστε Συμφωνώ για να συνεχίσετε, ή επιλέξτε Ρυθμίσεις για να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας. Δείτε την πολιτική cookies εδώ.

Οι τιμές είναι ενδεικτικές της ευρύτερης γεωγραφικής σας ζώνης, παρακαλούμε συνδεθείτε για να σας εξυπηρετήσουμε!

Κατάλαβα

Mειώνουμε τη χρήση πλαστικού


Στον Γρηγόρη, ξεκινάμε από σήμερα, ΜΑΖΙ!

Στον Γρηγόρη υιοθετούμε έναν υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας και μειώνουμε σταδιακά τα πλαστικά μίας χρήσης, στηρίζοντας έμπρακτα την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού.

✔️Αντικαθιστούμε νωρίτερα ορισμένα πλαστικά μίας χρήσης με εναλλακτικά προϊόντα, και πριν αυτό επιβληθεί υποχρεωτικά από τη νομοθεσία:
• Χάρτινα καλαμάκια
• Ξύλινα πιρούνια και κουτάλια
• Πιατάκια από ζαχαροκάλαμο
• Ξύλινοι αναδευτήρες

Οι υπόλοιπες δράσεις μας για τη μείωση κατανάλωσης του πλαστικού:

✔️Παρέχουμε στη λιανική διάθεση των καταστημάτων μας μία ποικιλία επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών για πολλαπλές χρήσεις:
• Θερμός νερού
• Θερμός ροφημάτων
• Φλιτζάνι εσπρέσο
• Γυάλινα βαζάκια για κρύα ροφήματα

✔️Προσφέρουμε σε χαμηλότερη τιμή τα ροφήματα, όταν οι καταναλωτές διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος, ανεξάρτητα αν αυτό έχει αγοραστεί από το Γρηγόρη

✔️Από το 2019 έχουμε μειώσει την κατανάλωση του πλαστικού στις προδιαγραφές παραγωγής των πλαστικών μας ποτηριών:

Κανονικά ποτήρια με 20% λιγότερο πλαστικό
Μεγάλα ποτήρια με 10% λιγότερο πλαστικό

✔️Έχουμε αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα μεταφοράς με βιοαποικοδομήσιμα υλικά 


Γίνε συμμέτοχος!

Γνώριζες ότι το 80-85% των θαλάσσιων απορριμμάτων που συναντώνται στις παραλίες αποτελούν πλαστικά; Το 50% του συνόλου των πλαστικών αντιστοιχεί σε πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης, ενώ το 27% σε είδη αλιείας.

Τα είδη αυτά ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα και βλάπτουν δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός, η αλιεία και η ναυτιλία.

Για την επίλυση του προβλήματος, τίθεται σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4376/2020 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται οριστικά κάποιες κατηγορίες Πλαστικών Μιας Χρήσης από την 3η/7/2021, μεταξύ των οποίων τα πλαστικά καλαμάκια, τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα.
Βοήθησε κι εσύ σε αυτή την προσπάθεια και περιόρισε από σήμερα την ανεξέλεγκτη χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητά σου!

Να είσαι σίγουρος ότι όλες οι επιλογές μας έχουν γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την ασφαλή χρήση των υλικών από τους καταναλωτές μας.

Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεις καθημερινά, σε χρειαζόμαστε δίπλα μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το περιβάλλον!

#gregorysgogreen #supfree