Στο www.gregorys.gr χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στην ιστοσελίδα μας! Δείτε την πολιτική cookies εδώ.

Οι τιμές είναι ενδεικτικές της ευρύτερης γεωγραφικής σας ζώνης, παρακαλούμε συνδεθείτε για να σας εξυπηρετήσουμε!

Κατάλαβα

Mειώνουμε τη χρήση πλαστικού


Στον Γρηγόρη, ξεκινάμε από σήμερα, ΜΑΖΙ!

Στον Γρηγόρη υιοθετούμε έναν υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας και μειώνουμε σταδιακά τα πλαστικά μίας χρήσης, στηρίζοντας έμπρακτα την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού.

✔️Αντικαταστήσαμε νωρίτερα ορισμένα πλαστικά μιας χρήσης με εναλλακτικά προϊόντα, πριν αυτό επιβληθεί υποχρεωτικά από τη νομοθεσία.
• Χάρτινα καλαμάκια
• Ξύλινα πιρούνια και κουτάλια
• Καπάκια ποτηριών από ζαχαροκαλάμο
• Πιατάκια από ζαχαροκάλαμο
• Ξύλινοι αναδευτήρες

✔️Προσφέρουμε την εναλλακτική χρήσης χάρτινου ποτηριού και στα κρύα ροφήματα.


Οι υπόλοιπες δράσεις μας για τη μείωση κατανάλωσης του πλαστικού:

✔️Παρέχουμε στη λιανική διάθεση των καταστημάτων μας μία ποικιλία επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών για πολλαπλές χρήσεις:
• Θερμός νερού
• Θερμός ροφημάτων
• Μεταλλικά καλαμάκια
• Επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι ροφημάτων
• Γυάλινα βαζάκια για κρύα ροφήματα

✔️Προσφέρουμε σε χαμηλότερη τιμή τα ροφήματα, όταν οι καταναλωτές διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος, ανεξάρτητα αν αυτό έχει αγοραστεί από το Γρηγόρη

✔️Από το 2019 έχουμε μειώσει την κατανάλωση του πλαστικού στις προδιαγραφές παραγωγής των πλαστικών μας ποτηριών:

Κανονικά ποτήρια με 20% λιγότερο πλαστικό
Μεγάλα ποτήρια με 10% λιγότερο πλαστικό

✔️Έχουμε αντικαταστήσει όλες μας τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με σακούλες από βιοαποικοδομήσιμα υλικά.


Γίνε συμμέτοχος!

Γνώριζες ότι το 80-85% των θαλάσσιων απορριμμάτων που συναντώνται στις παραλίες αποτελούν πλαστικά; Το 50% του συνόλου των πλαστικών αντιστοιχεί σε πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης, ενώ το 27% σε είδη αλιείας.

Τα είδη αυτά ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα και βλάπτουν δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός, η αλιεία και η ναυτιλία.

Το πρώτο βήμα για την επίλυση γίνεται με την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας (Ν.4376/2020) στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε) 2019/904, σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Η 1η υποχρεωτική εφαρμογή της Οδηγίας επέβαλλε από τις 03/07/2021 την οριστική κατάργηση πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης όπως τα καλαμάκια, τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα.

Να είσαι σίγουρος ότι όλες οι επιλογές μας έχουν γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την ασφαλή χρήση των υλικών από τους καταναλωτές μας.

Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεις καθημερινά, σε χρειαζόμαστε δίπλα μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το περιβάλλον!

#gregorysgogreen #supfree